NYHET

Socialdemokraterna vill utreda hudsjukvård i Norrtälje kommun

Kommunalförbundet Sjukvård och Omsorg i Norrtälje (KSON) ges i uppdrag att utreda en lokal lösning för hudsjukvården i Norrtälje kommun.

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande i KSON

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande för KSON

Socialdemokraterna i Norrtälje kommun vill hitta en lokal lösning för hudsjukvård i Norrtälje kommun efter att Psoriasisföreningen har gått i konkurs.

Det har tidigare varit omöjligt att hitta hudläkare som vill vara i Norrtälje. Men nu har vi från Regionen gjort förändringar i vårdval hud som ökar förutsättningarna, säger Hanna Stymne Bratt (S), ordförande för KSON och ledamot i Regionfullmäktige Stockholm.

Som en del i omställningsplan vårdval som Mittenkoalitionen i Region Stockholm (bestående av S, C, Mp) beslutat om utreds flera vårdval för att ge ett mer jämlikt utbud av vård i hela regionen och finnas där den behövs. Förändringen av vårdval hud ger nu möjlighet för KSON att se över hur specialiserad hudsjukvård ska kunna erbjudas i kommunen. Därför går de styrande partierna i KSON fram med ett förslag om att utreda frågan.

Vi behöver ta ett nytt grepp. Jag hoppas att vi med det här kan hitta en lokal och bredare lösning för hudsjukvården hos oss i Norrtälje, så att alla kan få vård efter behov, säger Hanna Stymne Bratt (S)