NYHET

Är du Socialdemokraternas nya politiska sekreterare i Norrtälje kommun?

Vi söker en engagerad politisk sekreterare för att stödja vårt politiska arbete och socialdemokratisk valseger 2026!

Idag leds vår kommun av ett högerstyre bestående av Moderaterna, Sverigedemokraterna, Liberalerna och Kristdemokraterna. Det vill vi ändra på tillsammans med dig!

Du har ett stort samhällsintresse, är strukturerad och analytisk samtidigt som du är en duktig och snabb skribent. Du gillar ett högt tempo i jobbet och har förmåga att planera och göra olika kommunikationsinsatser.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha en nyckelroll i planering och genomförande av Socialdemokraternas lokala politik i Norrtälje kommun. I arbetsuppgifterna ingår att ge politiskt, kommunikativt och administrativt stöd till gruppledaren och övriga förtroendevalda genom att:

  • Samordna det dagliga politiska arbetet tillsammans med vårt oppositionsråd och samarbeta med våra gruppledare i kommunens nämnder och styrelser.
  • Producera pressmeddelanden, debattartiklar och innehåll till våra sociala medier.
  • Samla in och organisera information om pågående kommunala ärenden inom prioriterade områden.
  • Utarbeta strategier och underlag för politiska förslag.
  • Bedriva omvärldsanalys och bygga relationer genom kontakter med förtroendevalda, förvaltning, kommunala verksamheter, företag och föreningar.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet av såväl politik som kommunikation. Tidigare jobb inom Socialdemokraterna eller andra idéburna verksamheter är meriterande. Du får gärna ha kunskaper i formgivning och erfarenhet av bildbehandlingsprogram för sociala medier är meriterande. Vidare ser vi gärna att du har lämplig högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du är van att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi utgår ifrån att du delar socialdemokratins värderingar.

B-körkort är meriterande då Norrtälje är en ytmässigt stor kommun.

Placeringsort, anställningsform, tillträde

Du kommer att arbeta i Norrtälje kommunhus som utgångspunkt, med utrymme för stor flexibilitet. Tjänsten är på heltid, 100%. Anställningen berättigar till tjänstledighet från ditt nuvarande arbete, i likhet med politiska förtroendeuppdrag. Lön i enlighet med Norrtälje kommuns bestämmelser för politiska sekreterare. Anställningen inleds sommaren 2023 eller efter överenskommelse, och sträcker sig som längst till 2026-12-31 då samtliga uppdrag väljs om i den nya mandatperioden. Vi tillämpar provanställning.

Ansökan och kontaktperson

Ansökan, med personligt brev och CV, mejlas till ulrika.falk@norrtalje.se. Markera gärna ”Ansökan politisk sekreterare” i mejlets rubrik. Vi kommer att pröva ansökningar löpande. Sista ansökningsdag är 22 maj.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Ulrika Falk, Oppositionsråd (S), 070-8156230

Är du vår nya politiska sekreterare